RI&E

RI&E

Om er zeker van te zijn dat uw werknemers veilig kunnen werken moet u als werkgever een overzicht opstellen van alle risico's binnen uw onderneming. Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) brengt u deze risico's in kaart en stippelt u maatregels uit om gezondheidsklachten of ongevallen te beperken.

In de Arbowet staat dat elk bedrijf de risico's tot veiligheid, gezondheid en welzijn moet inventariseren en beoordelen. U moet als werkgever op gestructureerde wijze aandacht besteden aan de arbeidsomstandigheden en uw verzuimbeleid als deel van de RI&E. Dit moet namelijk schriftelijk worden vastgelegd. ImproCon kan u hierbij helpen, of dit op gestructureerde wijze helemaal voor u doen.

Betrouwbaar
Betrouwbaar

Afspraak is afspraak

Partnerschap
Partnerschap

Wij gaan voor een duurzame relatie

Meedenken
Meedenken

We zoeken graag de beste oplossing

Reële prijzen
Reële prijzen

Prijzen waarvoor we kwaliteit kunnen leveren.

Doel van een RI&E

Een RI&E beantwoord vragen zoals: 'Wat zijn de risico’s binnen uw bedrijf?' en 'Hoe kunnen uw werknemers gezondheidsklachten of ongevallen tijdens het werken voorkomen?'. Door het opstellen van een RI&E kijkt u kritischer naar de veiligheid van uw bedrijf, product of dienst. Andere aspecten die een RI&E in kaart brengt:

  • Maatregelen formuleren om deze risico's aan te pakken
  • Criteria formuleren voor het verzuimbeleid
  • In kaart brengen van het welzijn van uw werknemers
  • Controleren van de bedrijfshulpverlening

Onze partners

Het opstellen van een RI&E

Eén van onze adviseurs komt bij uw langs om mogelijke arbeids- en veiligheidsrisico’s te beoordelen. Ook verzamelen we informatie aan de hand van interviews en vragenlijsten die we aan u en uw werknemers voorleggen. Deze vragen hebben betrekking op de organisatie van uw bedrijf, de arbeidsomstandigheden en het verzuimbeleid.

Op basis van deze informatie wijzen we knelpunten aan en kunnen we bepaalde risico's inschatten en schriftelijk vastleggen. Gebaseerd op onze aanbevelingen in het rapport, wordt er een voorstel voor een plan van aanpak opgesteld. Ook dit vormt een officieel onderdeel van de RI&E.

Vraag nu uw offerte aan.

Liever direct contact?

Bel ons via 0183 61 65 02. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00.