CE-markering

CE-markering

Voordat bepaalde producten zoals machines, cosmetica, speelgoed en meetinstrumenten op de Europese markt worden gebracht, moeten ze voorzien zijn van een CE-markering. Deze markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu.

Met een CE-markering bewijst u dat uw product aan alle Europese regels voldoet. Namelijk dat u zich aan conformiteit- of overeenstemmingsprocedures houdt en aansprakelijk bent voor uw product. De CE-markering is een wettelijke verplichting, geen keurmerk of garantie. Alleen CE-gemarkeerde producten mogen internationaal worden verhandeld. U kunt de CE-markering uitbesteden aan een instituut, of zelf uitvoeren. ImproCon helpt u bij het verkrijgen van de CE-markering voor uw product.

Taken voor het verkrijgen van een CE-markering

ImproCon kan u als producent of importeur bij het volledige CE-markering traject begeleiden. Dit zijn de taken die wij op ons nemen:

  • Vaststellen toepassingsgebied CE-markering (CE scan)
  • Risicobeoordeling en risicoreductie met CE-markering
  • Toepassen geharmoniseerde normen
  • Schrijven gebruikershandleiding
  • Opstellen EG-verklaring van overeenstemming
  • Construeren technisch constructiedossier
  • Borging van de CE-markering
  • Risicobeoordeling over machines en installaties
Betrouwbaar
Betrouwbaar

Afspraak is afspraak

Partnerschap
Partnerschap

Wij gaan voor een duurzame relatie

Meedenken
Meedenken

We zoeken graag de beste oplossing

Reële prijzen
Reële prijzen

Prijzen waarvoor we kwaliteit kunnen leveren.

Begeleiding bij CE-markering

Wilt u als producent, fabrikant of importeur een CE-markering voor uw product? Dan moet u aantal stappen doorlopen. Zoals een nulmeting vastleggen, een risicobeoordeling opstellen en een gebruikershandleiding publiceren. ImproCon begeleidt u bij het verkrijgen van een CE-markering door u te helpen met technische documentatie en uw product te toetsen aan de Nieuwe Aanpak Richtlijnen. Wist u dat een CE-markering het makkelijker maakt om uw product te vergelijken met die van concurrenten in andere landen? Naast dat een CE-markering dus belangrijk is als u ambities over de grens heeft, vergroot een CE-markering ook uw kennis over uw eigen marktpositie.

Onze partners

Vraag nu uw offerte aan.

Liever direct contact?

Bel ons via 0183 61 65 02. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00.